Scrapbooking o Scrap és el terme anglès que fa referencia a un llibre de retalls. Aquests llibres de retall serveixen per personalitzar llibretes amb retalls, guardar records en un bonic llibre de retalls totalment personalitzat.

L’Scrapbooking o l’Scrap consisteix en multitud de processos creatius com el retall o el collage per crear una composició de memòries i records utilitzant les teves fotografies. Aquest tipus de decoració també es pot aplicar a cartes, poemes o invitacions.

A partir de senzilles fotografies, els records es revaloritzen amb adornaments de tot tipus, des de botons fins a adhesius passant per cintes, flors seques, fils o papers pintats.

En poques paraules: Es tracta d’enganxar en un quadern o llibreta, records com entrades de cinema, bitllets d’avió, postals o fotos amb notes personals però crear un àlbum.

El Scrapbooking pot ser una manera de crear, de fer treballs manuals per recopilar les nostres vivències en uns àlbums plens d’història, la història personal de cadascú.

El Scrapbooking és una afició que va en augment. Cada vegada trobem més material per desenvolupar aquesta afició com són sticks, segells, cintes, etc. a més de sorgir cada vegada noves tècniques.

Alguns consells per totes aquelles persones que s’inicien en aquest hobby:

– Inspira’t a Internet. Mirant imatges que et puguin evocar bones sensacions, i sobretot que puguem imprimir.

– Mirar treballs que han fet altres. És interessant mirar com treballen aquesta tècnica altres persones per agafar idees.

– Materials bàsics: papers, adhesius, tisores, cola, fotografies.

– Fer tallers ajuda a aconseguir una tècnica més accelerada i conèixer gent interessada en la mateixa temàtica.

L’ Scrap és una tècnica molt útil. Vine a les nostres botigues o consulta el nostre Facebook i informa’t dels cursos que fem a Terrassa. Podràs aprendre noves tècniques i nous usos de materials tradicionals que et faran tot un expert/a en el món de l’scrap o scrapbooking.